De omgeving

Villa Weijpoort ligt midden in Groene Hart van Holland. Aan de noordzijde grenst de Villa aan het riviertje de Oude Rijn. Aan de noordzijde van de Rijn bevindt zich het grootste open polderlandschap van het Groene Hart. Vanuit het appartement op de 2e verdieping en nog meer vanaf het dakterras hebt u een prachtig weids uitzicht. Dit wordt nog versterkt door de Weijpoortsche Plas aan de zuidkant van de Villa. Deze Plas is een vogelreservaat en heeft een oppervlakte van ca 18 ha. Tegenover de Weijpoorthoeve vindt u een beperkt geopend koffiemuseum met een theeschenkerij. Op loopafstand is er in  voormalige stal een curiosa winkel gevestigd.

Op enkele honderden meters afstand vindt u de Wiericker Schans, gebouwd na het rampjaar 1672, als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Op iets meer afstand vindt ten zuiden van de Villa de Reeuwijkse Plassen en aan de noordzijde de Nieuwkoopse Plassen. Steden als Woerden, Gouda en iets verder Leiden en Utrecht zijn gemakkelijk via de A12 en de N11 te bereiken.

Er zijn vergevorderde plannen om het bedrijventerrein aan de oostzijde van de villa om te vormen tot een woningbouw locatie met fraaie woningen en groene open gebiedsverbindingen.

SAMSUNG CSC
Entree Villa met rechts de werkplaats en links boven het gastenappartement op de tweede verdieping
SAMSUNG CSC
Zicht op een woning aan de overzijde van de Oude Rijn

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Zicht op de Oude Rijn
SAMSUNG CSC
Tuin voor de Villa
SAMSUNG CSC
Sfeer langs de Oude RIjn
SAMSUNG CSC
Weijpoortsche Plas
SAMSUNG CSC
Herfst sfeer
SAMSUNG CSC
Langs het Jaagpad
SAMSUNG CSC
De Reeuwijkse Hout
nieuwjaarskaart 2018
De Nieuwkoopse Plassen

wierickerschans

                             Fort Wierickerschans